Softball

Softball on baseballia ja pesäpalloa muistuttava esimerkiksi USAssa hyvin suosittu joukkuepeli, jota olen harrastanut täällä Pariisissa nyt lähes kaksi vuotta joukkueeni Paris Patriots -riveissä. Joukkueessa on mukana niin miehiä kuin naisiakin ja ikähaarukka liikkuu paristakympistä viiteenkymppiin. Hansin matkassa -ohjelman katsoneet näkivätkin viime vuonna välähdyksen tehokkaista treeneistämme Bois de Vincennesissä Pariisin itäpuolella.

Pari viikkoa sitten vietin viikonlopun workshopissa, jossa keskityttiin softball-syöttämisen harjoittelemiseen. Syöttö on softballissa yllättävän vaativa liikesarja ja suoritus:

Valmentajanamme oli espanjalainen huippusyöttäjä Miguel Angel Andrade.
Kahdeksan tunnin treenipäivien jälkeen pystyin maanantaina tuskin nostamaan oikeaa kättä, mutta olin todella tyytyväinen uusiin oppeihin. Miguel käytti workshopissaan apuna mm. kameroita, jotka kuvasivat liikettä neljästä eri kulmasta – siinä paljastuivat väkisinkin niin hyvät kuin huonotkin puolet, heh. Nyt vain odotellaan innolla joukkueemme Indoor-kauden alkua tammikuussa – softballia voi tosiaan pelata myös sisähallissa…

Jos softball kiinnostaa, lisätietoja saa Suomen Baseball- ja Softball-liitosta: http://www.baseball.fi/

WP_001842WP_001823